Már túl voltam az első Sopronin és az első kávén...meg egy átöltözésen is azthiszem...még mielőtt rosszra gondoltok, azért öltöztem át, mert szandálban és szoknyában érkeztem és átvedlettem "játszósba"...
Amikor egyszercsak megjelentek Zullcsalád lány tagjai...
Zullneje nagyon szimpatikus egyéniség és Zullcsemete pedig nagyon elbűvölő kislány!
Innentől volt szó mindenről, csak a halakról nem! Illetve az egész talin minden másról órákat beszéltünk, de azért volt benne akvarisztika is!
Közben mindenki hevesen "tekert", Hany Istók és én Trudicsemetétől tanultuk el a lényeget! De a végén már mindenki tudott tekerni! Nekem fáj is a karom...
Vége lett a napnak, szépen lassan oszlott a nép...Elköszöntünk egymástól...valahol itt jött képbe a bodzapezsgő ala házi...Hatalmas szúnydögök voltak Sopronban...Dorogiak 3szorosa nagyságra...
Engem is hazavitt Trudi barátnője, bejelentkeztem a szálláson, ami nagyon klassz és kultúrált volt... Jobb, mint a Győri...
Éjjel felkeltem hatalmas csattanásokra és dörgésekre, amelyektől féltem...pedig nem szoktam félni a viharoktól...na mindegy...csúnya vihar volt...
Aztán 10:45-kor egyórás szundi nyomkodás után kikeltem az ágyból és 11-ig összekaptam magam...rekordidő alatt... Merthogy Trudi a kisfiával jött értem 11-re, hogy elkísérjen a buszvégre... De sikerült elkészülnöm és ki is lettem kísérve és ittam automatából fejt tejet is!
Nagyon köszönöm ezt a hétvégét, az oklevelet, a sok földi jót, a szervezést, a szállásom megoldását is Trudinak, kisfiának, édesanyjának, Hany Istóknak, Csaszinak és persze az állandó talitagnak Zullnak!
Séta közben kismillió csiga...nekem ez volt a csiga Kánaán, de hát nem hoztam haza őket...
Szedtem fel párat, amit betettünk egy vödörbe, de ottmaradtak...
Trudi mindenféle földi jóval kínált minket, én nem voltam rest, kértem is és otthon is éreztem magam! Igazán kitett magáért Jutka! Nagyon sokmindent sütött!!! Isteni almáspite, puha friss lángos...áhh tényleg nagyon kellemes és finom volt minden! Pálinkás füge is volt!
Na akkor szépen lassan elkezdtünk gyülekezni!
Megjött Zullbácsi, aki nagy lazasággal jelent meg egyedül...Gyors puszkók aztán vegyült Ő is a javak között...én azthittem jön a Zullcsalád , de nem maradt ez sem el, mert jöttek aztán a család lánytagjai is később...
Egyszercsak látunk egy világosszürke lendületből érkező autót! Aztán egyszercsak megjelenik egy ládikóval egy szintén mosolygós pasas, aki magabiztosan sétál felénk a kapun belépve! MEGJÖTT Csaszi!
Gyorsan lepuszilgattuk, meg megismertük, meg miegymás!
És képzeljétek, ledületéből nem veszítve, 2 másodperc alatt ledöbbentett minket és hozott egy csomó földi jót! Aki eljött kapott belőlük, 10 nap múlva túlélési esélyeket vizsgálunk! Nagyon köszönöm Csaszi, remélem minden úgy lesz, ahogy a 3 lapon le van írva!!! Már főzöm a teát is!
Mondjuk a csúcs az a VARÁZSTÁL! Mindenki kipróbálta, ez egy nagyon különleges dolog, én inkább az ezoterika irányába vinném el...nagyon nagy érdekességnek számított a talin, mindenki megtanult jól "tekerni"...de lényeg a lényeg! Nagyon sokoldalú és széles látókörű emberkékből áll a Klub!
Soproni buszon kismillió nyögdíjas...de nem a rendesebbik fajta! Mennek fürdeni!!! Na mindegy, lenyeltem a békát és vártam a Sopron táblát...Életem egyik lehosszabb útjai közé tartozott ez a Győr-Sopron szombaton reggel...
Nagy örömömre, Trudi beszervezte a barátnőjét, aki hasonló kaliber, mint én és eszméletlenül mosolygós, nevetős nőci, aki felvitt és lehozott a talira és a taliról...Na felértünk!!!
Telimosoly Trudi és Hany Istók Feri várt nagy szeretettel a kapuban...Végtelenül boldog voltam, mert végre nem kell tovább utazni és mert végre olyan emberekkel találkoztam, akiket ismerek és szeretek is...Na akkor jött a gyors puszimuszi, ez az...aztán meglestem Trudi akváriumát! Nagyon szépek a márnák akkor is!!! És meglepit kaptam! A legelszántabbak oklevelét, amelyet majd beszkennelek holnap és feltöltöm az oldalra! Nagyon örültem az elismerő oklevélnek! De szerintem a többiek is remélem beszkennelik, akik eljöttek!
Ezekután jött a pihi, szépen lesétáltunk az udvarba...
Folyt. köv. ...
Nikol írta :
Kedves Klubtagok! Klubnejek, Klubvejek és persze Klubcsemeték!
2010. augusztus 14-én, Sopronban lesz egy AkvaKlub találkozó, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Kötetlen beszélgetés, sütizés miegymás lesz, létszám függvényében!
Kérem azokat az embereket, akik jönnének, hogy jelezzék Trudinak vagy Felém!
Ott leszünk jópáran a Klubból, mint pl.: Trudi, Hanyistók, Csaszi, Zull és rokonság és végül bónuszként én is ottleszek közkívánatra!
Szálláslehetőségekről Trudinál lehet érdeklődni illetve a -szállások Sopronban- GOOGLE keresővel is találhatóak
Szóval várom a visszajelzéseket, addig is mindenkinek jó akvarizálást!
OTTLESZEK!
Sziasztok!!!
Rövid élménybeszámolót tartok! Az én hétvégémről...
Én pénteken meló után mentem Győrig, ott aludtam 1 éjjelt...illetve próbáltam, de nem jött össze rajtam kivülálló dolgok miatt!!!
Felhívtam Trudit, hogy megérkeztem Győrbe, aki rögtön mondta, hogy Zullbácsi már Nála van, irigy lettem, mert én is ott akartam már lenni...Pláne mikor Zullbácsi csak annyit mondott, hogy ő már az első palacsintákon is túl van...
Ezek után annyira szétcsúsztam vagy nemtudom...de biztos a vacsi volt az oka, de HANGSÚLYOZVA kiemeltem az üzenőfalra a vasárnapi időjárás előrejelzést! Még jó hogy szombati napon volt a buli... Pedig nem is ittam...na de mindegy!
Eljutottam az ágyig...aztán történt ez az...aztán eljött a szombat reggel! Nagy kapkodva rohantam a Soproni buszhoz...Kicsit elaludtam, de elértem, buszon sminkeltem már amennyire sikerült...hajam is szörnyű volt...így jár aki fél 8körül kel a 8-as buszhoz és a szállás cirka 15 percre van a buszvégtől...(hálisten ez is megoldódott, szert tettem egy kedves úriember fuvarozására, mikor leértem a recepcióra, így pont 2 perccel indulás előtt odaértem...)
Nikol írta :
2010. augusztus 14-én, Sopronban lesz egy AkvaKlub találkozó, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Kötetlen beszélgetés, sütizés miegymás lesz, létszám függvényében!
Ott leszünk jópáran a Klubból, mint pl.: Trudi, Hanyistók, Csaszi, Zull és rokonság és végül bónuszként én is ottleszek közkívánatra!
Szálláslehetőségekről Trudinál lehet érdeklődni illetve a -szállások Sopronban- GOOGLE keresővel is találhatóak
Jöhetnének az ötletek, hol lehetne találkozni, kerti party, kirándulás, vagy kocsmába beülős-sörözős? Sokan mondják, hogy igényük lenne rá, de semmi konkrét ötlettel nem állnak elő. Segítsünk nekik És menjünk
star67 írta :
Sajnos a turulos találkozón nem tudtam ott lenni, de a májusi kiránduláshoz szívesen ajánlom a budakeszi vadasparkot, mert jó időben a gyerekekkel a kalandparkban is lehetne játszani a friss levegőn!
Te már jártál itt? Esetleg irhatnál egy élménybeszámolót, véleményt, képek is jöhetnek ha vannak, link,stb., hátha...Vagy legalább a családommal lehet elmennék.
Köszönjük
Hozzászólások: 42 Lakóhely: Budapest - XI. ker Regisztrált: 10.01.05
2010 April 14. 15:13
Sajnos a turulos találkozón nem tudtam ott lenni, de a májusi kiránduláshoz szívesen ajánlom a budakeszi vadasparkot, mert jó időben a gyerekekkel a kalandparkban is lehetne játszani a friss levegőn!
Szeretnék egy kirándulást szervezni délebbre!!! Ehhez várom a véleményeket, de előtte elmondanám hogyan is gondoltam el!
Júniusban 12-én vagy 13-án vagy 19-én vagy 20-án, amelyet majd Ti eldöntötök.
Na mondom mire gondoltam én...
Elmennénk Szentkirályra a vizinövénytelepre, amely Kecskemét mellett található és már jeleztem, hogy szeretnék menni egy kisebb csapattal. Lehetőség van tavirózsák és vizinövények vételére tudomásom szerint de ezt mindenképpen megérdeklődjük előtte.
Ezt követően, hogy a családdal érkezők hozzátartozói is jól érezzék magukat, arra gondoltam, hogy átmehetnénk Kecskemétre a Vadaskertbe, amelyről itt tudtok több információt olvasni:
2010. február 21. vasárnap délelőtt 10-től 13-ig a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban (régi nevén: KUSZA) megrendezett börzén jártunk.
9 óra után nem sokkal a vezetőség "apraja" és Nagy-ja már a KUSZA előtt várta az összekuszálódott klubtagokat, akik szépen lassan érkeztek,szép szabályos helikopterlesszállónak is beillő kört alkotva és az érkező más vendégeket megtorpantva a körgyürű funkciója felől érdelkődésre kényszerítve.
Szép számmal érkeztünk már az elején és az (AKVA)klubkártyákat a jelenlévőknek átadva, be is nyomultunk a ....börzére. Bent, amire azt hittem, sor áll, kiderült a folyósón felgyülemlett kb. 80fő, a börze látogatója.
Az asztalokból, "kofákból" és portékájukból annyit láttam, amennyit 189 cm-em és 93 kilóm mások általi ráfekvésemből sikerült kisajtolnom. Guppi-xifo-neon-xifo-guppi-redcherry-cory-torocátum-kövek, naptár-huszonezres tízliteres nano-nemláttam milyen növény. Halak jó része zacskóba gumizva feküdt az asztalon, de hát "börze". Tartásukról meg az új állatvédelmi törvényekről most ne essen szó... Ezen kívül biztos volt még sokminden, csak látni nem sikerült nagyon. Vásárolni meg sem próbálkoztunk, mert a pénztárcám nem tudtam volna elővenni.
Így is volt biztos akinek a szerencséje nem pártolt el mellőle és tudott venni ezt-azt, azért az "árura" - amit láttam ugyebár - nem volt panasz.
Ennél kicsit tágasabb helyen (nem egy művház keskeny folyósóján) megrendezett börze, biztos nagyobb örömet okozott volna mindenkinek, vásárlónak, eladónak, bámészkodónak(sokan azt hitték ez kiállítás?) és nem utolsó sorban a szervezőknek.
A legnagyobb forgalmat a büfé bonyolította, mert ott tudtunk beszélgetni mi is és mindenki más.
Amiért megérte, hogy találkoztunk néhány tagunkkal,sikerült megint megismerni új arcokat, jót dumálni, ha csak röviden is, bár az időm rövidsége miatt nekem nem mindenkivel sikerült sajnos. Mi a saját börzénket lebonyolítottuk egymás között, szerintem ebben nem csalódtunk.
Bízom benne, legközelebb nagyobb helyen lesz a börze, de egy saját klubtalinak jobban örülné(n)k. De türelem....
Ennyi - részemről legalább is.
Tehát :
2010. február 21. vasárnap délelőtt 10-től 13-ig a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban (régi nevén: KUSZA, 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.) ismét megrendezésre kerül a már hagyományosnak tekinthető AME által szervezett díszhalbörze. (Campona-Tropicarium mellett van)
Csete írta :
Idén 2009.December 19-20-án Pécs városának állatkertje a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium KHT ad helyszínt az I.PÉCSI AKVARISZTIKAI BÖRZE ÉS VÁSÁR-nak és nyújt lehetőséget akvarisztikai cikkek adás-vételére.
Mindkét napon lesznek programok (pl.látványetetés) és előadások.
Helyszín: Akvárium-Terrárium, Pécs Munkácsy M.U.31. Nyitva: 9-16 óráig Belépő:
Felnőtt: 465 Ft
Gyermek (3-14 éves korig): 310 Ft
Diák- és nyugdíjas: 360 Ft
Idén 2009.December 19-20-án Pécs városának állatkertje a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium KHT ad helyszínt az I.PÉCSI AKVARISZTIKAI BÖRZE ÉS VÁSÁR-nak és nyújt lehetőséget akvarisztikai cikkek adás-vételére.
Mindkét napon lesznek programok (pl.látványetetés) és előadások.
Helyszín: Akvárium-Terrárium, Pécs Munkácsy M.U.31. Nyitva: 9-16 óráig Belépő:
Felnőtt: 465 Ft
Gyermek (3-14 éves korig): 310 Ft
Diák- és nyugdíjas: 360 Ft
2009 november 28-29.-én ismét megrendezésre kerül Ausztria legnagyobb hobbiállat kiállítása és vására...
Akvarisztikai szempontból tavalyi év a "nano" jegyében telt, az idei téma az édesvízi halak lesznek és a tengeri akvarisztika.
A 2009-es kiállítás fő témája a DISKUS (Diszkosz hal) az "akváriumi halak királya" mely különleges figyelmet kap ezen a hétvégén.
A piac vezetői a Tetra, Eheim,Sera,JBL,Dennerle nagy standokkal képviseltetik magukat, ahol különleges programok keretében mutatják be újdonságaikat a vásáron és megpróbálnak kedvező árakat (állítólag) kialakítani.
Külföldi tenyésztők is hozzák különlegességeiket, halakat,garnélákat, növényeket, kiállítási és kereskedelmi szempontból egyaránt.
A 20 eurós "mosdókagylótol" kezdve a több ezer eurós "Rolls-Royce"-ig minden színben, árban, fajtában azonnal hozzájuthatsz álmaid akváriumához, csak győzzed hazacipelni.
Vehetsz halakat, korallokat, növényeket, lesz a gerinctelenek és puhatestűek részlegei, garnélák, homárok,kagylók, csigák ezek eledelei és minden ami tartásukhoz szükséges lehet, kellékek, akváriumok, kiegészítők valamint hüllők, terrarisztika.
Lesz nemzetközi kutya-macska kiállítás, divatbemutató, kedvencednek vehetsz, ruhát, bútort, játékot, eledelt.
Csaszi55 2012 January 23. 19:08 Sziasztok!Szép hetet mindenkinek!
Shouting Fox 2012 January 20. 17:44 Sziasztok! Szombathelyen, Körmenden keresnék endler lányokat. Ha lenne valakinek kérem jelezze!
Ph48 2012 January 15. 20:11 Kopri!Jó lenne ha a hozzászólásodat az erre a célra alkalmas topikban tennéd fel,illetve egy lakhelyet megjelölhetnél
kopri 2012 January 12. 17:44 85 illetve 110 literes akvárium plussz hozzá tartozó állvánnyal vagy anélkül, eladnám
gomboc0325 2012 January 06. 15:08 Sziasztok! úgy néz ki eladó lesz az akváriumom mindenestől. ár megegyezés szerint
fossza99 2012 January 06. 06:48 Hajrá a kutyikhoz zull! Biztosan édesek lehetnek
zull 2012 January 06. 03:30 Szép álmokat mindenkinek! Szerintem rajtunk kívül mindenki alszik. Bár mi se szórakozunk. Császáros kiskutyáink lettek így hajnalra.
fossza99 2012 January 02. 15:53 Ha valki ráér jöjjön chatre! BÚÉK!
zull 2012 January 01. 09:12 Sziasztok! Mindenkit köszöntünk az új év "hajnalán"!
Trudi 2012 January 01. 00:34 Boldog új évet mindenkinek!!!
Csaszi55 2011 December 31. 20:44 Mindenkinek Sikerekben gazdag Egészségben teljes Boldog Új Évet Kívánok!
zull 2011 December 31. 18:03 Sziasztok! Mindenkinek boldogabb új évet kívánunk, mint amit bárki kívánt nektek!
sani 2011 December 31. 16:09 halazásban gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden kedves klubtagnak
magzoli 2011 December 31. 15:42 Boldog Új Esztendőt az összes pancsolónak.
cgyula 2011 December 31. 15:02 Kívánom mindenkinek, hogy az újévben naponta molesztáljon a Szerencse, az Egészség vegyen üldözőbe, menjen az agyadra a Gazdagság, s nyugton ne hagyjon a Boldogság! BUÉK
Hanyistok 2011 December 31. 14:21 Boldog Új Évet Kívánok minden "halasnak" és családjának!
Thore 2011 December 29. 21:47 olcsó felszínleszívó a semmiből [Click Me!]
Beni 2011 December 27. 15:26 Tatabányán és környékén keresek ingyen elvihető növényeket ritkításból, nyírásból!